Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@13:51:29 GMT

مرگ آهنگساز برنده اسکار و گرمی در ۹۴ سالگی

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۷۴۸۱۹

مرگ آهنگساز برنده اسکار و گرمی در ۹۴ سالگی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین، جزئیات مرگ مندل اعلام نشده و خبر را نخستین بار مایکل فینستین، موسیقیدان و دوست مندل منتشر کرد. مایکل بوبله، خواننده ۴۴ ساله کانادایی هم از دیگر چهره‌هایی بود که به خبر مرگ مندل واکنش نشان داد و او را «یک نابغه و یکی از محبوب‌ترین نویسندگان، آهنگسازان و شخصیت‌ها»ی خود دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خواننده که در سینما هم بازی کرده، مندل را «یک هیولا» توصیف کرد.

جان آلفرد مندل در ۱۹۲۵ در نیویورک به دنیا آمد. مادرش خواننده اپرا بود و خودش با درس خواندن در مدرسه موسیقی نواختن ترومبون و ترومپت را آموخت. در گروه‌های موسیقی جز و ارکسترها به نواختن ساز مشغول شد و در یک گروه کنار آلن گرینسپن فعالیت کرد؛ چهره‌ای که سال‌ها بعد یکی از پردوام‌ترین رئیسان بانک مرکزی آمریکا بود. او خیلی زود وارد عرصه آهنگسازی و تنظیم شد و برای ستاره‌هایی چون سیناترا، مایکل جکسن و استرایستند آهنگ ساخت.

شهرت زمانی سراغ مندل آمد که وارد دنیای موسیقی فیلم شد و با ساختن موسیقی متن «آمریکایی شدن امیلی» با بازی جیمز گارنر و جولی اندروز در ۱۹۶۴ نام خود را سر زبان‌ها انداخت. یک سال بعد با «مرغ دریایی» به کارگردانی وینست مینلی و بازی الیزابت تیلر و ریچارد برتن جایزه اسکار بهترین ترانه را با «سایه لبخند تو» برد. این آهنگ اساسا برای گروه کر نوشته شده بود و بعدها بسیاری از خواننده‌های مطرح از جمله استیوی واندر و استرود گیلبرتو آن را بازخوانی کردند.

برای فیلم‌های بازیگرانی چون پل نیومن و لی ماروین موسیقی متن ساخت و با برخی فیلمسازان بزرگ نظیر هال اشبی، سیدنی لومت و رابرت آلتمن همکاری کرد. از مشهورترین کارهای او موسیقی متن فیلم سینمایی «مش» ساخته آلتمن و مجموعه تلویزیونی برگرفته از این فیلم موفق است. مندل پنج جایزه گرمی در کارنامه داشت که یکی از آنها مربوط به «سایه لبخند تو» به عنوان بهترین آهنگ سال ۱۹۶۵ بود. او در تلویزیون هم کار کرد و برای برخی آثارش نامزد دریافت جایزه امی شد.

کد خبر 526993 برچسب‌ها سینمای جهان موسیقی‌‌ جهانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان موسیقی جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۷۴۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنتونی هاپکینز در نقش آهنگساز مشهور بازی می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، آنتونی هاپکینز ایفای نقش یک چهره نمادین دیگر را انتخاب کرده و این بار به دنیای موسیقی می‌رود که خود در آن کارکشته است.

بازیگر اسطوره‌ای صحنه نمایش و پرده سینما که ۲ جایزه اسکار در کارنامه دارد، برای ایفای نقش جورج فردریک هندل به فیلم «پادشاه کاونت گاردن» پیوسته است. داستان فیلم در دوره‌ای می‌گذرد که آهنگساز مشهور اپرا روی شاهکار کُرال خود «مسیحا» کار می‌کرد. پیش فروش جهانی این پروژه آغاز شده و فیلم قرار است اواخر پاییز ۲۰۲۵ اکران شود.

اندرو لویتاس که کارگردانی «پادشاه کاونت گاردن» را برعهده دارد آن را بر مبنای فیلمنامه‌ای از تیم اسلوور می‌سازد.

سازندگان فیلم از آن به عنوان گرامیداشت باشکوه نابغه‌ای یاد کرده‌اند که تمام قوانین را زیر پا می‌گذارد تا به خلق سرود الهام‌بخش تخیل مردم بپردازد.

لویتاس از «مسیحا» به عنوان شاهکار پیشگامانه‌ای یاد کرد که محبوب‌ترین اثر جهان در حدود ۳۰۰ سال باقی مانده است. وی درباره فیلمنامه هم گفت: نوشته‌های تیم اسلوور مملو از تجربه‌های واقعی و پرشور با تمام رنگ‌های زیبا و زشتش است و داستانی پرچالش از انسان معاصر، ارتباط جهانی بشری و اعتلای معنوی را روایت می‌کند.

در «پادشاه کاونت گاردن» دوباره هاپکینز با کمپانی «امبانکمنت» همکاری می‌کند که از حامیان فیلم «پدر» فلوریان زلر بود و بازی در آن برای هاپکینز دومین اسکارش را در سال ۲۰۲۱ به ارمغان آورد.

تیم هاسلم از بنیانگذاران این کمپانی از هاپکینز و هندل به عنوان استادان هنر خود یاد کرد و گفت بیش از ۵ میلیون نفر به تماشای اجرای «مسیحا» تنها در رویال آلبرت هال نشسته‌اند و در آمریکا نیز بیش از ۸۰۰ اجرا در سال از این اپرا وجود دارد. موسیقی هندل از زمان پادشاه جورج دوم در هر تاجگذاری پادشاهان بریتانیایی اجرا شده است.

جرج فردریک هندل که سال ۱۷۵۹ درگذشت، آهنگساز آلمانی - انگلیسی اواخر دوره باروک بود که برای اپراها، اوراتورها، و کنسرتوهای ارگ خود به شهرت رسید. وی سمفونی «مسیحا» را به نفع نهادهای خیریه از جمله بیمارستان‌ها و یتیم‌خانه‌ها ساخت و نواخت. مسیحیان جهان هنگام کریسمس و عید پاک با این اثر شکوهمند جشن می‌گیرند.

کد خبر 6095539

دیگر خبرها

  • ستار اورکی از علاقه‌اش به موسیقی فیلم گفت/همکاری با مسعود کیمیایی
  • هنرمندی که حاضر است برای دفاع از ایران و مردم جانش را فدا کند
  • آنتونی هاپکینز در نقش آهنگساز مشهور بازی می‌کند
  • خود را بدهکار خاک و مردم کشورم می‌دانم/ موسیقی بخشی از دکوپاژ در فیلم‌های کیمیایی است
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • فیلم| حمایت جانانه بازیگر زن برنده اسکار از جنبش دانشجویی آمریکا
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران